Urban Soil 4 Food - városi talajtermelés

Urban Soil 4 Food - városi talajtermelés

A projekt fő célja a települési hulladék, mint erőforrás felhasználása a talaj előállításához, amellyel fokozzák a helyi, önellátó élelmiszertermelést és csökkentik a széndioxid-lábnyomot. A projekt négy fő ciklus mentén valósul meg. Az anyag ciklus elemzi a városon belüli hulladékokat, amelyek felhasználhatóak a városi talaj termeléshez. Az élelmiszer-ciklus a használaton kívüli önkormányzati területek egy részét közösségi kertekké alakítja, ahol később mezőgazdasági tevékenységek zajlanak, valamint egy városi élelmiszer-márka létrehozásával is a tervek között szerepel.  A nyílt innovációs ciklus egy mezőgazdasági-élelmiszeripari laboratóriumot hoz létre, olyan innovatív kísérleti koncepciók kidolgozására és tesztelésére, mint virágok a városi méhek számára,  mikrokertészet és a talajrehabilitáció a városokban, mindezt a területen működő innovatív induló vállalkozások támogatásával párosulva körforgásos gazdaságban. A szlovéniai és az EU-ban zajló tudás ciklus megosztja a projekt keretében keletkezett ismereteket, és olyan tanúsítványok és szabadalmak kidolgozásával zárul, amelyek biztosítják a városi talajtechnológia nemzetközi elismerését.

Együttműködők

Urban Innovative Actions (UIA)

Helyszín

Szlovénia
Maribor