Alibaba Városi Agy (City Brain)

Alibaba Városi Agy (City Brain)

Az Alibaba Cloud, az Alibaba Group felhőalapú számítástechnikai ága elindította a malajziai "City Brain" kezdeményezést Kuala Lumpurban.
Az Alibaba Cloud nagy teljesítményű felhőalapú infrastruktúráján fejlesztették ki, a felhőalapú technológiával és mesterséges intelligenciával támogatják Malajzia digitális átalakulását.
A City Brain ereje és funkcionalitása lehetővé teszi a malajziai várostervezőknek és a városi tisztviselőknek, hogy korszerűsítsék a városvezetésüket és döntéshozatalukat, annak érdekében, hogy a város "okossá válhasson".A program első szakaszában a főváros a City Braint a forgalomirányítás céljából használja fel, a város mobilitásának javítása érdekében. A felhő számítási és adatfeldolgozási képességeit kihasználva, a City Brain a kereszteződések elérési idejének kiszámításával optimalizálhatja a járművek forgalmát és a forgalmi jelzéseket. Ezenkívül strukturált adatösszegzések generálására is képes, mint például a forgalom és a sebesség egyes sávokra vonatkoztatva, ezzel megkönnyítve például a balesetek észlelésének folyamatát.
Ezenkívül a City Brain különféle városi irányítási rendszerekkel is össze tud kapcsolódni, beleértve a sürgősségi irányítást, a mentőhívást, a forgalomirányítást és a lámpák irányítását. A beérkező valós idejű adatok integrálásával és elemzésével a City Brain optimalizálhatja a városi forgalom áramlását. Például képes meghatározni egy gyorssebességű útvonalat, amellyel a mentőjárművek a lehető legrövidebb időn belül érkezhetnek a helyszínre.

 

Együttműködők

Malaysia Digital Economy Corporation
Dewan Bandaraya Kuala Lumpur

Helyszín

Malajzia