Glasgow Operációs Központ

Glasgow Operációs Központ

A Glasgow Operációs Központ egy korszerű integrált forgalmi és közbiztonsági irányítási rendszer, amelyet az Innovate UK támogatásával hoztak létre. Az új központ egyesíti a köztéri CCTV rendszert, a városi tanács múzeumainak és művészeti galériáinak biztonságát, a forgalomirányítást és a rendőrség hírszerzését.

A létesítmény képes összehangolt, valós idejű, hírszerzésen alapuló választ nyújtani az egész városban zajló kisebb-nagyobb eseményekre, Glasgow-t az okos városvezetés élvonalába helyezve.

A videóanalitika kulcsfontosságú eszköz, amelyet kiegészítő okos-forrásként használnak. Ez a feltörekvő technológia riasztásokat nyújt az Operációs Központ üzemeltetőinek a különböző helyzetek és események kibontakozásakor. A korábbi beavatkozásokhoz és válaszreakciókhoz képest jobb és tájékozottabb döntéshozatalt eredményez.

A biztonságosabb és fenntarthatóbb környezet előmozdítása érdekében az Operációs Központ intelligenciáját annak érdekében irányítják és térképezik fel, hogy figyelemmel kísérhessék és mérhessék a glasgowi lakosok, vállalkozások, látogatók és érdekelt felek által létrehozott különböző mutatókat és értékeket.

Együttműködők

Helyszín

Egyesült Királyság
Glasgow