Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

Mesés Hetés zöldút

A Mesés Hetés zöldút egy  tematikus kiegészítő útvonala az Eurovelo13 - Vasfüggöny kerékpárútnak a Nyugat-dunántúli régióban.
A Mesés Hetés zöldút célja a Hetés régió értékes természeti és kulturális örökségének és tájainak feltérképezése, megőrzése és felhasználása a magyar-szlovén határ mentén.

CityApp - Kecskemét

A CityApp egy olyan mobil alkalmazás, aminek segítségével a felhasználó megismerheti Kecskemét híreit, intézményeit, sport létesítményeit, vendéglátóhelyeit, üzleteit és a helyi vállalkozók szolgáltatásait egy helyen. Az alkalmazás ingyenesen letölthető bárki számára, sőt az üzletek, vállalkozások is díjmentesen feltölthetik szolgáltatásaikat. Bejelentkezés után, a vállalkozásnak megfelelő kategória kiválasztásával és az adatok feltöltésével gyorsan és egyszerűen válhatnak elérhetővé a felhasználók által.

Megyer, a kiadó falu

Megyeren egy újító ötlettel  szeretnék megakadályozni az ország legkisebb településének eltűnését. A turizmust használják fel, az egész "falu" kiadó 210 000 Ft/nap áron. Ez azt jelenti, hogy a bérlő 7 házat, egy pajtát, egy lábas-pajtát illetve magát a falut is kibérli, ahol kedve szerint elnevezheti az utcákat. Ezáltal erősítik az együttműködéseket a helyiek között és további munkahelyeket teremtenek.

Észak-Hegyháti Mikrotérségi Unió

Alsómocsolád, Bikal, Mágocs, Mekényes, Nagyhajmás települések önkormányzatai, gazdasági szereplői, intézményei és civil szervezetei 2014-ben elhatározták, hogy együttműködésük eredményeként kidolgoznak egy, az 5 település szinergikus fejlődését lehetővé tevő közös fejlesztési programot. Ebből az elhatározásból született az Észak Hegyháti Mikrotérségi Unió, mely célul tűzte ki, hogy a mikrotérségen belül hosszú távú és megalapozott önkormányzati-, vállalati-, intézményi-, szervezeti együttműködést alakít ki. Sőt Magyarország első „Okos térségét" kívánja kialakítani az Unió.

Tata - okos város fejlesztések

A Digitális Jólét Program 2.0 keretein belül, Tata is a kísérleti programok egyik helyszíne, ahol okos város- fejlesztések valósulnak meg. A város eddigi eredményei között szerepel az elektromos autótöltők elhelyezése, a közvilágítás korszerűsítése (LED lámpák), E.ON feltöltős fogyasztók beüzemelése, különböző okos turisztikai megoldások (tematikus séták, látványosságok QR kóddal való ellátása) illetve energetikai korszerűsítés az iskolákban.

Ceglédbercel, az okos falu

Ceglédbercel a Duna-Tisza közén, Pest megyében, Budapesttől mintegy 60 kilométerre található település, amelyet több mint négyezren laknak. A község egyfajta mini régiós központ kíván lenni a térségben, ezért is szeretnének mielőbb látványos fejlődést elérni, ebben az Invitech Solutions nyújt nekik segítséget.

PocketGuide városnéző applikáció

A PocketGuide egy magyar start-up kezdeményezésére jött létre, az első olyan önálló applikáció, amely hangalapú túrát nyújt, csak úgy mint egy valódi idegenvezető. Ezáltal a város teljes egészében felfedezhető, mert már nincs szükség az apró betűk bogarászására a képernyőn. A túra alatt a felhasználók rögzíthetik az élményeiket (fotók, videók, személyes megjegyzések stb. segítségével), sőt egy kattintással megalkothatják a saját 3D videójukat. Amint letöltésre kerültek a túrák, nem szükséges internetkapcsolat, így offline módban bárhol és bármikor használható.

HelpyNet applikáció

A HelpyNet egy innovatív, ingyenes, mobilapplikáció alapú kapcsolattartó rendszer, amely megoldást jelent minden helyzetben: legyen szó segítségkérésről, hibabejelentésről, vagy egy helyi szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatásról.