Kapcsolódó alrendszer

Okos életkörülmények

Pécsike – az e-közbringa rendszer

Pécsike egy elektromos közösségi kerékpármegosztó rendszer, ami 2019. június. 19-én indult.

A Pécsike fő célja, hogy „minél többen használják a kerékpárokat mindennapi életük során, ezzel is csökkentve a város lég- és zajszennyezését, valamint a forgalmi dugókat. Ezenkívül törekednek arra, hogy ezt a hatékony és környezetbarát alternatívát népszerűbbé tegyék a belvárosban utazók körében.

Az Audi Magyarország méhészete

A méhészet létrehozásának ötlete az AUDI AG-tól, az anyavállalattól származik. 2015-ben az Audi Magyarország növény- és állatvédelmi tervének végrehajtása közben született meg a méhészet létrehozásának ötlete, amit gyorsan meg is valósítottak. Hat méhcsaládot és összesen 270000 méhet telepítettek 2015 szeptemberében. A méhek évente 200–240 kilogramm mézet termelnek. Az Audi Magyarország Prémium Mézét egyrészt ajándékként adják a látogatóknak, másrészt az ajándékboltban akár meg is vásárolhatják. A bevételt természetvédelmi programokra fordítják.  

Hamilton Hotel – távmunka szállodai szobából

A turizmus a COVID-19 világjárvány idején csökken, a forgalom javítása érdekében a szállodák napközben szobákat kezdtek kiadni üzletemberek számára. Az ajánlat azoknak is kedvező, akik jelenleg távmunkára kényszerültek és nehezen tudnak otthon koncentrálni a munkájukra. A Hamilton Hotel szigorú takarítási protokollok betartásával arra ösztönzik a vendégeket, hogy bátran béreljenek szállodai szobákat munkájukhoz.

RiverEdge okos park

A River Edge Park egy élénk, egész éves koncerthelyszín, a Fox folyó mentén, egy háztömbnyire, a belvárostól és pár perce a vasútállomástól. A folyó melletti sétányok, kerékpárutak mellett a park még egy mólóval is büszkélkedhet. A város elkötelezte magát a park infrastruktúrájának technológiával való megtöltése mellett, annak érdekében, hogy pontosabban nyomon követhessék a rendezvényeken a tömeg számának alakulását, jobb biztonságot nyújthassanak, valamint figyelemmel kísérhessék a parkolás biztonságát és elérhetőségét.

Okos pad az Alpokban

Courmayeur önkormányzata és a Secure Mountain Foundation együttműködéseként, 8645 láb magaslatig szállítottak egy okos padot a „La Casemate” nevű hegyi menedékhely kőkunyhója elé. Az okos pad adatokat és információkat közöl az állampolgárokkal és a turistákkal az ösvényekről, a közvetlen környéken közlekedő emberekről és a kritikus környezeti feltételekről. Ezeket az adatokat annak érdekében használják fel, hogy meghatározzák, mely időszakokban szükséges az önkormányzati alkalmazottaknak vagy a Secure Mountain Foundation önkénteseinek bevetése a kőkunyhóba.

Virtuális Wellington

A Virtuális Wellington a világ első játékosított VR városélménye, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy belevessék magukat Wellington utcáiba anélkül, hogy repülőre szállnának. Egyfajta modern brossúraként bemutatja, mit kínál Wellington wellingtoni módra. Ingyenesen letölthető a Steam és az Oculus VR üzletekben.

Mesés Hetés zöldút

A Mesés Hetés zöldút egy  tematikus kiegészítő útvonala az Eurovelo13 - Vasfüggöny kerékpárútnak a Nyugat-dunántúli régióban.
A Mesés Hetés zöldút célja a Hetés régió értékes természeti és kulturális örökségének és tájainak feltérképezése, megőrzése és felhasználása a magyar-szlovén határ mentén.

CityApp - Kecskemét

A CityApp egy olyan mobil alkalmazás, aminek segítségével a felhasználó megismerheti Kecskemét híreit, intézményeit, sport létesítményeit, vendéglátóhelyeit, üzleteit és a helyi vállalkozók szolgáltatásait egy helyen. Az alkalmazás ingyenesen letölthető bárki számára, sőt az üzletek, vállalkozások is díjmentesen feltölthetik szolgáltatásaikat. Bejelentkezés után, a vállalkozásnak megfelelő kategória kiválasztásával és az adatok feltöltésével gyorsan és egyszerűen válhatnak elérhetővé a felhasználók által.