Food Smart Cities program

Food Smart Cities program

Az Food Smart Cities program célja, hogy hidakat emeljen a fenntartható és tisztességes élelmiszer élérése érdekében a városokban.

A program célkitűzései:

1. A kistermelők (beleértve a nőket és a fiatalokat) bevonása a fenntartható városi élelmiszerláncokba tisztességes kereskedelmi feltételek mellett

2. A biztonságos, fenntartható és egészséges élelmiszerek megfizethetőségének és elérhetőségének növelése a városlakók számára

3. A városi élelmiszer-rendszerek környezeti hatásainak csökkentése és ellenálló képességének növelése

4. A városi élelmiszer-rendszerek részvételi irányítási mechanizmusainak megkönnyítése

A városba beérkező ételek típusának, valamint az előállítás módjának és helyének befolyásolására az élelmiszer-ellátási rendszerben betöltött pozíciójuknak köszönhetően, a városvezetések és a városi vállalkozások ideális helyzetben vannak, ezért több önkormányzattal is együttműködnek a projekt során.

Helyszín

Belgium
Gent
Belgium
Leuven
Vietnam
Da Nang
Indonézia
Surakarta
Indonézia
Depok
Tanzánia
Arusha
Ecuador
Quito
Honduras
Tegucigalpa