Roerplein zsebpark

Roerplein zsebpark

A NATURVATION projekt részeként Utrecht a természeten alapuló megoldásokat vizsgálta a városban. A Roerplein zsebpark az egyik legjobb példa a sikeres, lakosok által vezetett beavatkozásra. Egy helyi szociális vállalkozó kezdeményezéseként indult annak érdekében, hogy egy erősen lekövezett közteret parkká alakítson. A kis park egy kevés zöldterülettel rendelkező, nagy arányban burkolt negyedben épült, amelyet azóta a helyi lakosok kezelnek a helyi önkormányzat támogatásával.

A helyi városi zöldfelületi beavatkozások támogatása érdekében Utrecht városa kidolgozta a szomszédsági zöld terv projektet, finanszírozást és támogatást nyújtva az ilyen projektekhez. A terv más városrészekben is sikeres volt, a 10 támogatott városrész mindegyike legalább 10 kezdeményezést dolgozott ki lakossági javaslatok alapján.

Ez a projekt hidat képzett az önkormányzat és a szomszédsági közösség között, amely gyakran bizalmatlan a helyi önkormányzatokkal szemben. A projekt sikeresen fokozta a társadalmi kohéziót és a helyi lakosok elkötelezettségét Utrechtben.

Együttműködők

City of Utrecht

Helyszín

Hollandia
Utrecht